REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film60 de elevi din licee de risc vor afla răspunsul la „A fi sau a nu fi student UNATC”


     UNATC „I.L. Caragiale” continuă acțiunile de sprijin pentru comunitățile defavorizate și oferă posibilitatea, unui număr de 60 de liceeni, să experimenteze viața de student al unei universități vocaționale într-un mod inedit, prin proiectul ajuns la cea de-a doua ediție, „A fi sau a nu fi student la UNATC”. Prin activitățile propuse, profesorii și studenții universității vor deveni mentori și tutori pentru grupul de participanți veniți din diferite zone ale țării. Aceștia vor beneficia de consiliere profesională în domeniul artistic și vor experimenta viața unui student la Teatru sau Film, timp de 14 zile.
     Anul acesta, invitația a fost lansată elevilor de la liceele de artă și celor care fac parte din trupe de teatru. Tineri din județele Argeș, Prahova, Buzău, Gorj, Vrancea, Brăila, Galați și Tulcea vor participa în programul Școlii de vară în perioadele 24 iulie - 7 august, respectiv 15 - 29 august. Activitățile sunt gratuite pentru beneficiari, prin finanțarea ME-UMPFE în cadrul schemei de granturi pentru universități – Programe de vară de tip punte (SGCU – PV) derulate în cadrul Proiectului privind Învățământul Secundar – ROSE.
Subproiectul „A fi sau a nu fi student UNATC” se adresează elevilor de liceu și vizează orientarea și consilierea acestora în vederea continuării studiilor universitare și a posibilității de a alege o carieră în domeniul artistic. Pe durata unei Școli de vară, cu ajutorul profesorilor și studenților (licență, master, doctorat), precum și al absolvenților, liceenii se vor familiariza cu oferta educațională a Facultății de Teatru și a Facultății de Film UNATC și vor descoperi în ce constau meseriile din domeniile teatru și artele spectacolului, cinematografie și media. Activitățile cuprind organizarea de ateliere de jocuri artistice educaționale care detectează abilități specifice teatrului și filmului, vizionarea unor producții de licență și master; organizarea întâlnirilor cu alumni UNATC și vizite la un teatru, un platou de filmare și principalele puncte de interes cultural din București.
„Școala de vară UNATC destinată adolescenților aduce plus valoare pentru toate părțile implicate: elevii pot da contur visului de a avea o carieră de succes în domeniu, iar studenții au ocazia să devină mentori pentru posibili noi candidați, oferind consultanță participanților pe durata desfășurării evenimentului. În același timp, UNATC îmbunătățește legătura cu învățământul preuniversitar, adăugând încă un exemplu de bune practici la capitolul orientare și consiliere profesională pe profilul vocațional”, a declarat prof.univ.dr. Bogdana Darie, Director de grant.
Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) este o instituţie publică de învăţământ superior finanţat de stat care oferă programe complexe de studii în domeniile teatrului și filmului, precum și interdisciplinare la nivel de licenţă, masterat și doctorat.   
Adresa UNATC „I.L. Caragiale”: Strada Matei Voievod, nr. 75-77, sector 2, Bucureşti.
Detalii: facebook
(26.07.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: unatc il caragiale

Opinii: