REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Actorul Dorel Vișan – Doctor Honoris Causa al UNATC „I.L. Caragiale”


     Pe data de 22 iunie 2018, la Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” din Bucureşti, are loc ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa actorului Dorel Vișan.
     Ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa are loc în Sala Berlogea a UNATC (str. Matei Voievod, nr. 75 – 77), începând cu ora 17.
     Dorel Vișan a debutat în Păcală în anul 1974. A jucat în aproximativ 90 de producții cinematografice și a colaborat cu regizori importanți printre care: Geo Saizescu, Stere Gulea, Nicolae Corjos, Nicolae Mărgineanu, Sergiu Nicolaescu, Radu Gabrea, Mircea Danieliuc, Marius Th. Barna, Șerban Marinescu.
     Activitatea literară este a doua pasiune a actorului Dorel Vișan. În anul 1995, a debutat cu poezii în revista Steaua. A publicat până în prezent 4 volume de versuri. Numele său se regăsește în antologiile „Poeți clujeni contemporani” (1997) și „Un pahar cu lumină. Poeți contemporani clujeni” (antologie bilingvă româno-maghiară, 2005). Dorel Vișan este și membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj. În paralel cu activitatea artistică, Dorel Vișan a fost și director al Teatrului „Lucian Blaga” și profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
 
(18.06.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: doctor honoris causa, dorel visan, unatc il caragiale

Opinii: