REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Secretul” lui Siniša Dragin


     Într-o veche casă boierească de pe Bulevardul Aviatorilor, echipa lui Siniša Dragin pregătește filmarea și așteaptă ca oamenii de la reparat drumuri să oprească picamerul. Chiar dacă e frig, e prea mult soare pentru atmosfera pe care și-o dorea regizorul. O secvență de ploaie cu actorul Răzvan Vasilescu e îndelung pregătită, pentru că apa vine de la o pompă instalată pe acoperiș și e filmată slow motion cu o cameră poziționată la înălțime. Directorul de fotografie Eugen Oprina are de coordonat mulți oameni, dar e obișnuit cu stilul de lucru al lui Siniša Dragin.
     Secretul e o poveste cu mult mister, iar regizorul a așteptat momentul potrivit pentru a finaliza proiectul. E mulțumit de faptul că este și producătorul filmului și nu e presat de nimic. După ce filmează, trece la masa de montaj, are și muzica pregătită, așa că povestea crește și se schimbă în fiecare zi. Răzvan Vasilescu este George, un tip ciudat care vine la București pentru a cumpăra antichități. Iulia Lumânare este o fată descurcăreață, prostituată de lux. Ciprian Nicula este un tânăr cam naiv, șofer de taxi. Povestea se țese între cele trei personaje.
     Iulia e foarte încântată de personaj, diferit de ce a jucat până acum, și ne-a povestit că a avut de filmat o secvență solicitantă cu un striper. Pentru construcția personajului, s-a inspirat din realitatea cartierului Sălăjean, unde a copilărit. Ciprian Nicula este la prima experiență cinematografică importantă și onorat de participarea la proiect. Răzvan Vasilescu este mereu în personaj, dar fiecare dublă este altfel, pentru că schimbă registrul, așa că echipa de filmare trebuie să fie mereu în priză.
     Siniša Dragin are o atracție specială pentru această lume crepusculară și a preferat să aștepte până când toate condițiile de producție i-au permis să facă filmul așa cum și l-a dorit.
Imagine:Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
 

Cuvinte cheie: ciprian nicula, eugen oprina, iulia lumanare, razvan vasilescu, secretul film romanesc, sinisa dragin

Opinii: