REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



“În fiecare zi Dumnezeu ne sărută pe gură” ia cu asalt festivalurile americane


     Filmul lui Sinișa Dragin În fiecare zi Dumnezeu ne sărută pe gură parcurge în această perioadă un adevărat turneu nord-american, el participând în competiție la mai multe festivaluri din Statele Unite. A fost prezentat la Palm Springs (unde a stat alături de Occidentul lui Cristian Mungiu) și a pornit-o apoi spre festivalurile de la San José, Cleveland, Minneapolis, Santa Barbara, Michigan și Philadelphia. În luna aprilie filmul revine pe bătrânul continent pentru a participa la festivalurile din Copenhaga și Turcia, pentru a pleca apoi mai departe, în Singapore.
     În fiecare zi Dumnezeu ne sărută pe gură este produs de E-Motion Films și Dinu Tănase. Scenariul a fost scris de Sinișa Dragin și Ion Cărmăzan, imaginea a fost semnată de Alexandru Solomon, iar montajul de Cristina Ionescu.
     Judecând după impresionanta listă a festivalurilor la care a participat, dintre care le amintim pe cele de la Rotterdam (unde a primit Tiger Award), Cairo (unde Sinișa Dragin a primit Premiul de regie din mâinile regizorului Abbas Kiarostami), Sao Paulo, Edinburgh, Toronto, Mannheim, Melbourne putem spune că pe regizorul român chiar l-a sărutat Dumnezeu pe gură. Și dacă nu în fiecare zi, cel puțin în ultimii doi ani.
 
 
(România liberă, 1 februarie 2003)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: in fiecare zi dumnezeu ne saruta pe gura, iulia blaga, sinisa dragin

Opinii: