REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Românești” - Premiile pentru regie și montaj la Docuart 2015


     Filmul Românești este produs în cadrul masterului la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L.Caragiale” București și este realizat de Artur Boruzs, care a luat Premiul pentru regie, și Cristian Radu  – Premiul pentru montaj la Secțiunea studențească a festivalului de documentare românești Docuart 2015.
Scurtmetrajul este povestea organizării și desfășurării concertului anual al Filamonicii din Timișoara în peștera Românești de lângă Lugoj. Doctorul în neuro-psihiatrie Constantin Lupu este inițiatorul acestui proiect de terapie prin artă, care se desfășoară de 30 de ani încoace.
Filmările au durat cinci zile, iar echipa de realizatori a ajuns în peșteră împreună cu un grup de speologi. Muzica simfonică și repetițiile orchestrei alternează cu muzica rock pe care o ascultă, în perioada pegătirii, tinerii organizatori. Înregistrarea sunetului s-a făcut în priză directă. 
Imagine: Dan Țuculescu
(13.10.2015)

Cuvinte cheie: artur boruzs, cristian radu, docuart fest 2015, documentare studentesti, filme studentesti unatc, romanesti film

Opinii: