REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmProiecție dedicată Elisabetei Bostan, la Casa de Cultură din Buhuși


     Centenarul Filmului Românesc a ajuns vineri, 25 ianuarie și sâmbătă, 26 ianuarie, la Casa de Cultură Buhuși, cu două episoade speciale care completează harta filmică a Centenarului Marii Uniri.
     Seara de 25 ianuarie a fost dedicată Elisabetei Bostan, regizoarea care s-a născut și a copilărit, până la vârsta de 18 ani, în Buhuși. Saltimbancii a rulat la Casa de Cultură Buhuși, în prezența a peste 150 de spectatori. Elisabeta Bostan a mărturisit că pe vremea când era la Buhuși, în jurul datei de 24 septembrie, venea circul în oraș.  Acest moment a reprezentat, mai târziu, o inspirație pentru film, la fel ca opera „Fram, ursul polar” a lui Cezar Petrescu.
     Vasile Zaharia, primarul orașului Buhuși a spus despre Elisabeta Bostan că este „o fiică a orașului Buhuși, una dintre cele mai importante personalități care au plecat din acest oraș”. De asemenea, autoritățile pregătesc un proiect prin care Casa de Cultură din Buhuși să poarte numele regizoarei.
     Pe 26 ianuarie, de la ora 16.00, publicul s-a întâlnit cu actorul Adrian Păduraru, care a povestit despre filmul Coborâm la prima, proiectat în premieră la Buhuși. „Filmul lui Tedy Necula este pentru publicul de orice vârstă, pentru publicul de orice formație culturală, dar este un film care îi atinge mai ales pe cei extrem de tineri. Mă bucur că sunt aici, într-o sală frumoasă”, a spus actorul.
     Detalii: www.100filme.ro
(28.01.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian paduraru, centenarul filmului romanesc buhusi, coboram la prima film, elisabeta bostan, tedy necula

Opinii: