REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmProducții românești premiate la Sarajevo 2019


     11 producții și coproducții cinematografice românești au făcut parte din programul celei de-a 25-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo (16-23 august 2019), dintre care nouă filme au fost incluse în secțiunile competiționale.
     Ultimul drum spre mare, regizat de Adi Voicu, a făcut parte din competiția de scurtmetraj și a primit o Mențiune specială din partea juriului.
     Coproducția Grecia-România Mignon (regia Sofia Georgovassili, producție Vasilis Chrysanthopoulos, Irina Andreea Malcea) a câștigat The Artekino International Prize (în valoare de 6.000 €), în cadrul programului CineLink Co-Production Market.
     Things Worth Weeping for (Chestii pentru care merită să plângi), proiectul regizoarei Cristina Groșan, a câștigat Post Republic Award, în servicii de post-producție în valoare de 50,000 €, în programul CineLink Work in Progress Awards.
     Holy Father (regia Andrei Dăscălescu, producător Anda Ionescu) a participat la Docu Rough Cut Boutique și a câștigat IDFA Award, care îi oferă o invitație la IDFA 2019.
     Detalii: Sarajevo Film Festival
(23.08.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: chestii pentru care merita sa plangi film, holy father film, mignon film, sarajevo film festival 2019, ultimul drum spre mare film

Opinii: