REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Cristina Groșan începe filmările pentru lungmetrajul ei de debut


     Regizoarea Cristina Groșan începe filmările la primul ei lungmetraj, Chestii pentru care merită să plângi, o comedie despre maturizarea târzie a generației de azi, conform articolului scris de Vassilis Economou pentru Cineuropa.org.
     Filmul o urmărește pe Maja, o tânără în vârstă de 30 de ani, care în sfârșit trece prin schimbări importante în viața ei. Ea se mută din apartamentul ei studențesc, în care a trăit împreună cu iubitul și colegii din facultate încă de pe vremea studiilor, și face un împrumut bancar pe 30 de ani pentru noua ei casă. De asemenea, Maja renunță la cariera ei de freelancer pentru un serviciu stabil și se simte mai matură ca niciodată. Stabilitatea ei e tulburată când, dintr-o întâmplare, descoperă corpul neînsuflețit al unei rude îndepărtate. După ce-și petrece o noapte păzind cadavrul, Maja își va abandona toate planurile și va începe o nouă viață.  
     Scenariul este semnat de Cristina Groșan și Nóra Rainer-Micsinyei, care joacă și rolul Majei. Din distribuție mai fac parte Barna Kelemen Bányai, Júlia Huzella și Judit Hernádi. Directorul de imagine este Márk Györi, iar montajul va fi semnat de Anna Meller.
     Filmul are un budget de 300.000 de euro, este produs de Judit Stalter de la Laokoon Filmgroup (Fiul lui Saul, de László Nemes), și este realizat cu sprijinul Fondului Național de Film al Ungariei, prin programul Incubator, dedicate producțiilor de micro-buget.
     Detalii: Cineuropa.org
(18.04.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: chestii pentru care merita sa plangi film, cristina grosan, filme romanesti in productie, nora rainer-micsinyei

Opinii: