REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCristina Groșan, finanțare pentru debut în lungmetraj


     Proiectul de lungmetraj Things Worth Weeping For / Chestii pentru care merită să plângi (working title), scris și regizat de Cristina Groșan, a câștigat finanțare pentru producție în cadrul programului Inkubator, al Centrului de Cinematografie din Ungaria (Magyar Nemzeti Filmalap), destinat debuturilor. 
Povestea este o dramă/comedie a generației care se învârte în jurul vârstei de 30 de ani, dar trăiește ca și când încă ar avea 19. Printr-o coincidență bizara, personajul principal așteaptă ore întregi autoritățile, care trebuie să vină să ridice corpul unei rude decedate. Situații absurde, comice și tragice o împing pe eroină să-și regândească deciziile luate până acum.
     Proiectul este un film de ficțiune, scris împreună cu actrița Nora Rainer-Micsinyei, cu care Cristina Groșan a colaborat la două scurtmetraje precedente. Nora va juca personajul principal, iar pentru celelalte roluri a început castingul.
     Programul Inkubator selectează 10 proiecte destinate producției low budget (ficțiune, documentar, animație), care timp de 6 luni sunt dezvoltate până ajung în faza de scenariu. Apoi proiectele sunt prezentate în cadrul unui pitch forum, în fața a circa 300 de reprezentanți ai industriei de film locale. Din cele 10 proiecte, 5 sunt finanțate în întregime, cu posibilitate de co-producție. Anul acesta au aplicat 71 de proiecte de lungmetraj, din care au fost selectate 10 și finanțate 5, proiectul Cristinei fiind unul dintre ele. Programul Inkubator se află la a treia ediție.
     Proiectul va începe pre-producția în vară și caută co-producători în România.
 
 
 
 
 
(4.04.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: chestii pentru care merita sa plangi film, cristina grosan, nora reiner, things worth weeping for movie

Opinii: