REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremieră ”Capace”, film scris și regizat de Sorin Marin


     Capacele din titlu nu se referă la expresia ”i-a pus capac”, așa cum am putea crede despre boala de inimă a personajului principal, Radu, un om de afaceri interpretat de Vlad Ivanov. ”Capace” este doar un joc din copilăria lui, așa cum ne-a spus Sorin Marin, pe care îl câștiga mereu un băiat mai mare. Determinat să fie învingător, Radu copil (Nicholas Bohor) are o tactică surprinzătoare și-și domină adversarul. Asta va face și mai târziu, în afaceri. Sorin Marin este, în realitate, prorietar al unei zone turistice în Delta Dunării și al Fundației Anonimul, care organizează Festivalul de Film Anonimul. Mișcarea surprinzătoare pe care o face acum este filmul Capace, pentru care a scris scenariul, l-a regizat împreună cu fiul lui, Tudor Șeichea Marin, și l-a produs, împreună cu Alexandru Teodorescu de la Saga Film.
     Pelicula nu este doar un experiment, ci începutul, pentru că Sorin Marin a mărturisit, la conferința de presă, că scrie deja următorul scenariu. Cu sinceritate, a spus că acest prim film este ca ”un pahar pe jumătate plin”, pentru că, deși s-a înconjurat de profesioniști, n-a ținut cont de părerea lor întotdeauna.
     Vlad Ivanov, omul de afaceri, și Adrian Titieni, prietenul din copilărie, sunt în rolurile principale, iar Nicholas Bohor și Marc Titieni interpretează aceleași personaje în secvențele de flash back. În alte roluri sunt Diana Cavallioti, Claudiu Istodor, Gavril Pătru, Adrian Păduraru, Mihai Smarandache, Orodel Olaru.
     Pentru rolul mamei lui Radu, Sorin Marin își dorea să o distribuie pe Eugenia Bosînceanu, dar știa că actrița s-a retras din activitate. Vlad Ivanov, prieten cu ea din perioada filmărilor la 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, în care Eugenia Bosînceanu interpretase tot rolul mama lui, și-a asumat misiunea să o aducă în acest proiect, ceea ce s-a și întâmplat. Au repetat acasă la ea și au filmat secvența foarte repede. Eugenia Bosînceanu a venit la premiera filmului.
     Imaginea este semnată de directorul de fotografie Daniel Șerbănică, montajul de Tudor Pojoni și Letiția Ștefănescu, sunetul are amprenta lui Marius Leftărache.

Adrian Titieni a fost încântat să joace împreună cu prietenul Vlad Ivanov.

Nicholas Bohor (Domestic, Vara s-a sfârșit) este elev, dar știe deja că va urma o carieră actoricească.   
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
  
(2.11.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian titieni, capace film, fundatia anonimul, saga film, sorin marin, vlad ivanov

Opinii: