REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film“Ilegitim”, premieră mondială la Berlinale 2016, în 13 februarie


Cea de-a 66–a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin începe în această seară, cu proiecția celui mai recent lungmetraj al fraților Coen Hail, Caesar!.

Este pentru a doua oară când un film al fraților Coen este proiectat în deschidereaBerlinalei, prima dată fiind în urmă cu cinci ani, în 2011, cu True Grit.
     În primul weekend al evenimentului va avea premiera mondială și singurul lungmetraj românesc prezent în selecția din acest an a Festivalului de la Berlin. Filmul Ilegitim, regizat de Adrian Sitaru, inclus în cadrul secțiunii BERLINALE FORUM, va fi proiectat, în prezența echipei, sâmbătă, 13 februarie, la ora locală 19:30, la sala Zoo Palast. Celelalte proiecții sunt programate duminică 14 februarie, ora 15:45 la CineStar 8, luni 15 februarie, ora 20:00 la Cubix 9, marți 16 februarie 2016, ora 17:30 la CinemaxX 6 şi în 20 februarie, ora 21:30 la CineStar 8. Prezența echipei la Berlinale 2016 este susținută de Institutul Cultural Român.
     Ilegitim, unul dintre cele mai provocatoare filme românești din ultimii ani, spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort. Din distribuție fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore dar și actori neprofesioniști din cadrul școlii de actorie InLight - Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu. Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru și Alina Grigore, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silișteanu și Alexandru Lorian Timoșca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu și Theo Lichtenberger, în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, producător Anamaria Antoci.
     Ilegitim este o producție Domestic Film, în coproducție cu Film Produkcja Polonia și Damned Films Franța, cu sprijinul Altex și HBO România. În România, “Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, va avea premiera pe 18 martie 2016. 
Echipa de realizatori va face declarații de presă înainte de deplasarea la Berlinale - vineri, 12 februarie, ora 12.00, pe Aeroportul Henri Coandă, Otopeni, Terminalul Plecări Internaționale.
Detalii: facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian sitaru, adrian titieni, alina grigore, berlinale 2016, domestic film, ilegitim film

Opinii: