REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Ilegitim”, regizat de Adrian Sitaru, are premiera la Berlinale Forum


     Lungmetrajul independent Ilegitim, în regia lui Adrian Sitaru, va avea premiera mondială la cea de-a 66-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, în cadrul secțiunii Berlinale Forum.
     Forum este un program dedicat filmelor de avangardă și experimentale, filmului eseu, observațional și reportajului politic.
     Ilegitim spune povestea a doi frați  (Alina Grigore, Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri, o familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată, nici în cazul unui avort.
     „Este un film în care umorul și drama se îmbină într-o tragi-comedie despre iubire (conjugală, frățească, trupească), destrămare a relațiilor, despre alegeri pro sau contra viață, dar și despre cea a iubirii fizice între frați, un subiect tabu, subiect despre care se discută foarte puțin, însă există cercetări de specialitate numeroase,” declară Adrian Sitaru.
     Din distribuție fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore dar și actori neprofesioniști din cadrul școlii de actorie InLight - Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.
     Scenariul a fost scris de Alina Grigore și Adrian Sitaru, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silișteanu și Alexandru Lorian Timoșca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu și Theo Lichtenberger, în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, producător Anamaria Antoci.
     Filmul este o producție Domestic Film, în coproducție cu Film Produkcja Polonia și Damned Films Franța, cu sprijinul Altex și HBO România.
     Distribuția la nivel internațional a filmului va fi realizată de Versatile Films din Franța.
     Detalii: Facebook Ilegitim // Berlinale.de


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian sitaru, drama familie, film independent, film romanesc berlin 2016, ilegitim film

Opinii: