REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Mamă, tată, vreau să vă spun ceva”, premiat la FICAE 2017


     Animația Mamă, tată, vreau să vă spun ceva, realizată de Paul Mureșan, a câștigat First Prize to the Best Animation Short Film 3FICAE.
     FICAE – Festival International de Cortometrajes y Arte sobre Enfermedades / UPV s-a desfășurat în perioada 25 februarie – 4 martie 2017, la Valencia, Spania.
     În competiția oficială a FIACE au mai rulat scurtmetrajul Raisa (regia Pavel Cuzuoic) și documentarul Nouăzeci și doi mai mult sau mai puțin (regia Brîndușa Ioana Nastasa).
     FICAE este un festival de scurtmetraj organizat anual în Valencia, cu obiectivul de a spori conștientizarea socială asupra bolii ca proces al vieții, astfel oprind stigmatizarea ei. În plus, festivalul încearcă să promoveze creații artistice prin limbajul audiovizual pentru a le face mai vizibile și pentru a transmite informații despre afecțiuni, fie că ele provoacă schimbări fizice sau că sunt considerate boli sociale.
     Detalii: Ficae.es
(17.03.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ficae - festival international de cortometrajes y arte sobre enfermedades, mama, tata, vreau sa va spun ceva film, nouazeci si doi mai mult sau mai putin film, paul muresan, raisa film

Opinii: