REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAnimusic Night, muzică și animații la Anim’est 2016


     Cele mai bune videoclipuri animate lansate recent fac deliciul unei nopți speciale în agenda Festivalului de Film de Animație Anim’est (7-16 octombrie): Animusic Night are loc pe 13 octombrie, la Club Fabrica.
     32 de videoclipuri sunt înscrise în competiția de anul acesta, selecția bifând cele mai fanteziste animații cu pisici, în ton cu tematica ediției cu numărul 11, dar și cele mai noi lansări ale unor artiști consacrați ca Beck, David Gilmour, Marilyn Manson, Fever Ray sau Todd Terje. Acestora li se alătură și videoclipul pentru piesa Sailor, a duoului Platonic Scale & Alla (feat. Mr. Sax), realizat de Paul Mureșan – câștigătorul premiului Anim’est, în 2014, pentru cel mai bun scurtmetraj românesc (Pui de somn).
     Cei care vor premia cel mai bun videoclip, anul acesta, sunt Alexandru Ciubotariu, cunoscut sub pseudonimul de Pisica Pătrată, autorul primului album de street-art din România, Andrei Robin Proca, frontman vocal, chitarist și compozitor al formației Robin and the Backstabbers, și Ciprian Muntele, vocea matinalului de la Radio TANĂNANA, unul dintre cele mai ascultate radiouri de muzică alternativă de la noi.
     Animusic Night este și noaptea în care va fi proiectat în premieră videoclipul piesei „Dintr-o lume în altă lume” a formației Subcarpați, realizat în cadrul celei de-a 7-a ediții a atelierului Animation Worksheep.
     După proiecții, noaptea va continua cu un concert Orkid, un trio cu influențe post-rock, shoegaze și post-punk compus din Vlad Ilicevici – chitară și voce, Radu Pop – percuție și Andrei Tănase – chitară bass. Va fi concertul de lansare a primului album al trupei, „Standing Still in the Dark”, și va include toate cele nouă piese de pe album, fiecare cântată alături de un muzician invitat. În deschiderea celor de la Orkid va cânta trupa de rock alternativ ELEVEN, formată din Dani Avram (voice & chitară), Dorin Stan (chitară), Mugur Iliescu (chitară - bas) și Radu Moldovan (tobe & backing vocals).
     Detalii: Animest.ro
(30.09.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: animest 2016, animusic night 2016, concert orkid, paul muresan

Opinii: