REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film




Paul Mureşan


  • Realizator film de animaţie
  • Născut(ă): 27.01.1988 la Bistriţa (Bistriţa-Năsăud)
Absolvent al Liceului de Arte “Corneliu Baba” din Bistriţa şi al Universităţii de Artă şi Design din Cluj Napoca, secţia Grafică. Debutează în animaţie în 2009, cu Desenanimat, film realizat în timpul unei burse studenţeşti la HBK Saar în Germania, unde aprofundează studiul animaţiei cu profesorul Tamas Waliczky. Studiază independent animaţia 2D şi realizează scurtmetrajul Pui de somn.
mai mult...

Cunoscut pentru:

2018

2016

2014

2012

Festivaluri / Premii

  • 2014
Anim'est 2014 Pui de somn Cel mai bun film românesc
  • 2014
Filmul de Piatra, Piatra Neamţ Pui de somn Cea mai bună animaţie românească
  • 2015
Festivalul Internaţional de Film NexT Mamă, tată, am să vă spun ceva The Pitch şi Menţiune specială în cadrul NexT Short Film Market
  • 2015
Festivalul International de Film NexT Pui de somn Premiul Villa Kult
  • 2015
Anim'est Mamă, tată, vreau să vă spun ceva Project Worksheep
  • 2016
Dracula Brașov Mamă, tată, vreau să vă spun ceva Mențiune specială
  • 2016
Anim'est Mamă, tată, vreau să vă spun ceva Premiul pentru cel mai bun film românesc
  • 2016
UCIN Mamă, tată, vreau să vă spun ceva Premiul pentru film de animație
  • 2017
FICAE Valencia Mamă, tată, vreau să vă spun ceva Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de animație
  • 2019
Clermont-Ferrand Ceva Premiul Click for Flicks (Les Brèves Digitales)
  • 2019
Anifilm – Třeboň, Republica Cehă Ceva Cel mai bun scurtmetraj

Filmografie

Articole și Interviuri

Trofeul Anim’est 2014 merge în Belgia
Filmele din Competiţia românească Anim’est la ICR, 12 februarie
Miercuri, ziua românească la Anim’est
Premii NexT 2015
Câştigătorii Anim’est 2015
P.O.V.E.S.T.E. - atelier cu Paul Mureșan, la Anim’est 2015 - Andra Petrescu, Dana Medar
Radu Potcoavă ia Trofeul Vlădutz la Dracula Film Festival 2016
Trofeul Anim’est 2016 merge în Rusia
Finanțare CNC 2016
„Mamă, tată, vreau să vă spun ceva”, premiat la FICAE 2017
Nominalizările la Premiile UCIN 2017
Filmul de Piatra revine cu ediția a 11-a
„This Magnificent Cake!” a câștigat Trofeul Anim’est 2018
Trei scurtmetraje românești, la Uppsala Film Festival
Paul Mureşan, susținut de ICR la Festivalul de Scurtmetraj de la Uppsala
Premieră Cinepub: „Pui de somn” și „Mamă, tată...”
Anim’est 2018: Making of ”Ceva”, de Paul Mureșan - Dana Medar
„Ceva”, premiat la Clermont-Ferrand
„Ceva”, de Paul Mureșan, premiat la Anifilm
Rezultate concursului de proiecte cinematografice CNC – sesiunea I/2019
Noul proiect Animest care-i provoacă pe liceeni să-și pună imaginația în mișcare
Expozitie “Artiști Împreună” în cadrul TIFF 2020
Ultimele zile de înscrieri în Incubatorul de animație, proiectul Animest dedicat liceenilor
Cine sunt cei 10 finaliști din Incubatorul de animație?
Cineaști români la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia
Paul Mureșan lucrează la animația ”Dă-mi mâna”
Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL anunță competiția de scurtmetraje românești