REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Les Films de Cannes à Bucarest: „Trece şi prin perete”


Pentru al doilea an consecutiv, Radu Jude este invitat la eveniment. Anul trecut a fost vizionarea scurtmetrajului O umbră de nor, selecţionat la Cannes în 2013, iar în acest an a fost scurtmetrajul Trece şi prin perete, care a primit Menţiune specială la Cannes 2014.
Ca de obicei, Cristian Mungiu l-a prezentat pe Jude şi a introdus retrospectiva de scurtmetraje: Trece şi prin perete, O umbră de nor, Lampa cu căciulă şi Alexandra.
Regizorul a venit cu trei colaboratori importanţi: Sofia Nicolaescu (Toată lumea din familia noastră, Trece şi prin perete), Gabriel Spahiu (Lampa cu căciulă, Trece şi prin perete, Alexandra, Toată lumea din familia noastră) şi Şerban Pavlu ( Alexandra, O umbră de nor, Toată lumea din familia noastră).
Radu Jude este în perioadă de post-producţie cu lungmetrajul  Aferim!, produs de Hi Film Productions.
Regizorul este invitat special, în noiembrie, la Festivalul Filmului Românesc de la Lisabona, unde se organizează Focus Special pentru filmele lui.
Trece şi prin perete face parte din omnibusul Scurt/4: Istorii de inimă neagră, care are premiera în 28 noiembrie.
Proiecţia de la Les Films de Cannes à Bucarest a fost un moment prielnic să vorbim cu actorul Gabriel Spahiu despre îndelungata lui colaborare cu Radu Jude.
Imagine: Iulia Voicu
 

Cuvinte cheie: cristian mungiu, gabriel spahiu, les films de cannes a bucarest, radu jude, scurt pe 4 istorii de inima neagra, scurtmetraj romanesc, trece si prin perete

Opinii: