REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Interviul săptămânii cu Iulian Postelnicu


Cu șapcă și hanorac, Iulian Postelnicu arată ca un student. Te păcălește cu figura de băiat cumsecade și nu-l vezi pe Vali din Un etaj mai jos, cel care îi dă coșmaruri lui Pătrașcu, personajul lui Teodor Corban. Radu Muntean l-a văzut însă și i-a dat rolul, chiar dacă actorul și-a construit cariera în mare parte pe comedie. ”Studentul lui Dem Rădulescu, ce să faci?”, cum zice el. Vorbește cu admirație despre profesorul lui de actorie din primii doi ani de studii la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică.
Tot din școală a rămas prieten cu colegul Alexandru Papadopol, cu care scrie scenarii sau colaborează la proiecte de teatru.
Iulian Postelnicu lucrează cu grupul lui Toni Grecu (fost Divertis, fost Serviciul de comedie), pentru care scrie texte și joacă. În serialul de televiziune Las Fierbinți este Profesorul, pe care l-a interpretat în multe episoade.
Mărturisește că una dintre experiențele de maturizare profesională a fost stand up comedy, când a trebuit să scrie textele și să susțină un spectacol de aproape o oră. ”Cine crede că e ușor să faci comedie, să încerce!”, zice el.  
Imagine: Dan Țuculescu
Montaj: Radu Georgescu
(19.10.2015)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: interviul saptamanii cu iulian postelnicu, iulian postelnicu, radu muntean, un etaj mai jos film

Opinii: