REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



ICR Madrid organizează Zilele Filmului Românesc


     Zilele Filmului Românesc debutează astăzi la Barcelona, în organizarea Institutului Cultural Român de la Madrid și a Cinematecii din Barcelona.
     Ajuns la cea de-a șasea ediție la Madrid, festivalul se organizează anul acesta în alte două centre culturale spaniole: Barcelona și Valencia.
     Ciclul de filme de la Barcelona, ce se desfășoară în perioada 5-22 mai, include cinci succese ale cinematografiei românești din 2015, dar și filmul După-amiaza unui torționar regizat de Lucian Pintilie. Proiecția acestei din urmă pelicule va fi urmată, în data de 11 mai, de o prelegere pe tema sistemului represiv din închisorile comuniste în prezentarea lui Camil Ungureanu, profesor de filosofie politică la Universitatea „Pompeu Fabraˮ din Barcelona.
     Festivalul se inagurează cu pelicula Aferim!, în regia lui Radu Jude, și va continua cu producțiile Muntele magic (regia Anca Damian), Lumea e a mea (regia Nicolae Constantin Tănase), De ce eu? (regia Tudor Giurgiu)
     Detalii: Icr.ro // Facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: de ce eu film, institutul cultural roman madrid, lumea e a mea film, muntele magic film, zilele filmumlui romanesc barcelona

Opinii: