REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Filmul „Metronom” la EnergaCAMERIMAGE, Toruń, Polonia


     Pelicula Metronom, debutul în lungmetraj de ficțiune al lui Alexandru Belc, a fost selectat în cadrul Fetivalului EnergaCAMERIMAGE, Toruń, secțiunea Concurs de debut în regie, și va fi proiectată în data de 17 noiembrie a.c. Filmul a fost recompensat cu Premiul pentru regie al secțiunii „Un Certain Regard” la cea mai recentă ediție a Festivalului de Film de la Cannes.
     După vizionare va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri cu directorul de imagine al filmului, Tudor Vladimir Panduru.
     Concursurile de debut au fost inițiate în anul 2010 în contextul unei deschideri tot mai mari față de perspectivele valoroase pe care le propun tinerii realizatori.  În cadrul festivalului sunt organizate două concursuri independente: concurs de debut al operatorilor; concurs de debut al regizorilor.
     Rezultatele Concursurilor de debut sunt noi descoperiri: filme foarte valoroase, care deși au o valoare artistică ridicată au o distribuție restrânsă, dar și excelenți creatori de film ale căror propuneri cinematografice îi surprind nu numai pe membrii juriului, ci și pe spectatorii din întreaga lume.
Concursurile se desfășoară sub patronajul Asociației Cineaștilor Polonezi.
Detalii: icr.ro
 
(5.11.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru belc, metronom film, tudor panduru

Opinii: