REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Cinema, mon amour”, la „Cinemateca Românească” de la ICR Londra


     Programul „Cinematecii Româneşti” a Institutului Cultural Român din Londra se relansează mâine, 29 martie, cu premiera londoneză a documentarului Cinema, mon amour (regia lui Alexandru Belc).
     Filmul prezintă povestea lui Victor Purice, manager, fost proiecționist și cinefil împătimit, și a celor două angajate ale sale, Cornelia și Lorena, care se luptă pentru a păstra în funcțiune cinematograful „Dacia Panoramic” din Piatra Neamț.
     „Cinemateca Românească” este unul dintre programele permanente ale ICR Londra, menit să pună în valoare filme românești din toate timpurile, multe prezentate în Marea Britanie pentru prima dată. Proiecțiile, cu frecvență lunară, sunt realizate în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din Bucureşti.
     Detalii: www.icr-london.co.uk


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru belc, cinema dacia piatra neamt, cinema mon amour film, cinemateca romaneasca icr londra, institutul cultural roman londra

Opinii: