REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFestivalul Indie – IPIFF 2015


     A zecea ediție a Festivalului Indie al Producătorilor de Film Independenți, organizat de Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Arhivei Naționale de Film – Cinemateca Română, s-a desfășurat la Cinemateca Eforie. Regizorul Dinu Tănase, directorul festivalului, ne-a spus că principala menire a acestui eveniment e promovarea filmului românesc independent, care a ajuns la același nivel de producție cu filmul finanțat de către stat. Principala problemă acum este, pentru tinerii regizori, să ajungă în poziția de a fi remarcați și premiați, astfel încât să poată accesa finanțare CNC.
     În competiția IPIFF, jurizată de criticul de film Anca Grădinariu, regizorul Dinu Tănase și jurnalistul Emanuel Lăzărescu, au ajuns multe filme premiate deja în țară și la festivaluri internaționale. Premiile Festivalului Indie au confirmat calitatea acestor producții.
     București Non Stop (regia: Dan Chișu) și Aliyah DaDa (regia: Oana Giurgiu) au câștigat Trofeul IPIFF pentru Cea mai bună producție a unui lungmetraj de ficțiune și Cel mai bun documentar. Andrei Creţulescu a câștigat echivalentul distincției pentru scurtmetrajul RamonaNu există-n lumea asta (regia: Andreea Vălean) a primit Mențiunea specială a juriului pentru  scurtmetraj de ficțiune. Premiul pentru Cel mai bun film studențesc i-a fost oferit Roxanei Stroe, pentru Black Friday. Trofeul IPIFF 2015 pentru debut în lungmetraj a ajuns la Nicolae Constantin Tănase, regizorul filmului Lumea e a mea.
 
Imagine: Dan Țuculescu
(28.12.2015)


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: aliyah dada documentar, bucuresti nonstop film, dinu tanase, festivalul indie 2015, festivalul indie al producatorilor de film independenti - ipiff, indie film festival bucarest 2015

Opinii: