REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Comoara Naivă”, de Copel Moscu, din 13 aprilie în cinematografe


     Documentarul Comoara Naivă, în regia lui Copel Moscu, va rula la cinematografele din 12 orașe: București, Botoșani, Bacău, Iași, Piatra Neamț, Oradea, Sibiu,Baia Mare, Craiova, Pitești, Râmnicu Vâlcea și Brăila, începând cu 13 aprilie.
     Comoara Naivă spune povestea lui Ioan Maric, un personaj de prim rang în rândurile artiștilor naivi din România care, la 70 de ani, se hotărăște să urmeze cursurile Universității de Artă din Iași, în calitate de student la secția de Pedagogie a artei. Acesta este momentul în care comunitatea creatorilor de artă naivă începe să-i conteste calitatea de artist naiv.
     „Ce ați spune despre cineva care la 70 de ani dorește să devină student la arte? O viață întreagă, pictorul Ion Maric și-a construit o lume magică, plină de umor și sarcasm, cu imagini în care ne regăsim noi înșine odată cu artistul. Am convingerea că spectatorul va înțelege că povestea este atemporală, iar artistul modest și harnic ne zâmbește timid din ultimul rând, știind că nu ne vom supăra că ne pictează în felul acesta.” (Copel Moscu)
     Evenimentul de lansare va avea loc loc vineri  13 aprilie, în prezența regizorului, la Cinema Muzeul Țăranului (str. Monetăriei, nr. 3), începând cu ora 19:00. Premiera va fi precedată de proiecția specială a documentarului scurt Vine o zi, realizat în 1985 de Copel Moscu și interzis pe ecranele din România în perioada ceaușistă.
Copel Moscu a regizat peste 50 documentare, multe dintre ele premiate național și internațional, predă la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L.Caragiale” și la Universitatea de Arte și este directorul a două festivaluri internaționale de film - Cinepolitica (inițiat în 2012) şi Festivalul de Film Experimental - BIEFF (inițiat în 2010).
     Comoara Naivă este produs de SC Gheorghiță SRL și distribuit de Asociația Cultură și Imagine. Filmul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei
Detalii: facebook
 
(29.03.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: comoara naiva documentar, copel moscu, ioan maric, premiera in 13 aprilie

Opinii: