REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmBucharest International Film Festival, ediție de pandemie


     Toate festivalurile de film au fost amânate, dar multe au găsit soluții de pandemie: spații de proiecție în aer liber, filme online, măsuri speciale de protecție.
Dana Dimitriu Chelba, directoarea BIFF, a făcut echipă în acest an cu Cristina Cepraga, director artistic, și au construit un program cu filme în competiție la Muzeul Țăranului Român, Films 4 Kids, la Opera Comică pentru Copii, Panorama și secțiunea specială Socielly United in Cinema, curator Cristina Cepraga.
     Juriul a fost alcătuit din prof.univ.dr. Manuela Cernat, Dana Bunescu și Bogdan Mureșanu, care au fost prezenți în fiecare seară la proiecții, alături de public.
     Marele Premiu BIFF 2020 a fost câștigat de Beanpole, regizat de Kantemir Balagov. Premiul Special al Juriului i-a revenit filmului românesc Călătoria fantastică a Maronei, regizat de Anca Damian.
     Premiul de Excelență i-a fost acordat actorului Ștefan Velniciuc și i-a fost înmânat de Iulian Vrabete, vicepreședinte CREDIDAM.
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anca damian, bucharest international film festival 2020, cristina cepraga, dana dimitriu chelba, muzeul taranului roman, stefan velniciuc

Opinii: