REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Călătoria fantastică a Maronei”, în regia Ancăi Damian, în competiție la Annecy


     Cel mai nou film semnat de Anca Damian, Călătoria fantastică a Maronei a fost selecționat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de Animație de la Annecy (10-15 iunie). Filmul, o coproducție România-Franța-Belgia, este al treilea lung-metraj de animație al regizoarei, după Crulic - drumul spre dincolo și Muntele magic.Scenariul este semnat de Anghel Damian și filmul este produs de Aparte Film, Sacrebleu Production și Minds Meet.
     Pelicula ne dezvăluie un basm modern despre dragoste necondiționată și sacrificiu. Micuța cățelușă Marona, cu nasul în formă de inimă, născută în urma unei povești de iubire dintre un dog argentinian și o metisă atragătoare, lasă urme profunde în viețile stăpînilor care, rând pe rând, o primesc în familiile lor.
     „Povestea mi-a dat ocazia să explorez noi modalități de exprimare cinematografică, mi-am propus să ofer publicului o experiență unică la nivel vizual. Când am inceput să lucrez la acest film am simțit că, sub aspectul unei “povești de familie”, pot transmite un mesaj mai profund. A vedea lucrurile prin ochii unui câine este similar cu a te uita în oglindă pentru a privi adevărul în față. Destinul Maronei este în același timp simplu, esențial, individual și universal. Trăiește în prezent, bucură-te de lucrurile mici, acestea sunt adevărate “lecții de fericire” pentru oameni din partea unui câine”, a declarat Anca Damian. „Filmul este în egală măsură captivant și amuzant, localizat la intersecția dintre arta vizuală și muzică. Râdem și plângem și, în final, necondiționat, simțim iubirea și tandrețea la care toți visăm”, a mai adăugat regizoarea.
     Vocile din varianta dublată a filmului sunt ale actorilor Olimpia Melinte, Marius Manole, Alexandru Potocean, Medeea Marinescu, Maya Burneci, Măriuca Enache, Petru Lupu, Virginia Rogin, Mădălina Craiu, Anghel Damian, Alexandru Bogdan, Irina Antonie si Ilona Brezoianu.
     Călătoria fantastică a Maronei va fi lansat în cinematografele din toată țara începând cu data de 4 octombrie.
Detalii: facebook
(8.06.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anca damian, anghel damian, aparte film, calatoria fantastica a maronei film, maronas fantastic tale animation

Opinii: