REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilms 4 Kids - O Nouă Secțiune la BIFF 2020


     Anul acesta, se împlinește o dorință veche a echipei de organizare a Bucharest International Film Festival și anume Secțiunea Films 4 Kids. Ne bucurăm că avem astfel ocazia să ne adresăm unei noi categorii de public, pe lângă celui tradițional al BIFF, și anume publicul foarte tânăr format din copii, adolescenți și familii.
     Trei filme emoționante, premiate pe plan internațional, îi vor încânta pe cei mici și chiar și pe cei mari, în weekend-ul 28 - 30 august 2020: Călătoria fantastică a Maronei, r. Anca Damian, Aïlo: une odyssée en Laponie, r. Guillaume Maidatchevsky și La tortue rouge, r. Michael Dudok de Wit. Acestea au în comun forța, curajul și prietenia, valori care ne dorim să inspire și să călăuzească publicul BIFF.
     Proiecțiile din cadrul secțiunii Films 4 Kids vor avea loc într-un loc inedit, la un cinema de tip rooftop de la Opera Comică pentru Copii (Calea Giulești, nr. 16). Această locație nu este întâmplător aleasă deoarece aceasta este o instituție de cultură unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, ce încearcă să îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate, cât şi printr-o mulțime de proiecte extraordinare.
    Intrarea la proiecțiile din cadrul Secțiunii Film 4 Kids este gratuită, pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile. Mai mult, după proiecția filmelor, Opera Comică pentru Copii vă invită să rămâneți în același loc pentru a privi stele, planete și sateliți prin telescop, gratuit, în cadrul activității Observatorul OCC.
      Gala de Închidere a ediției a XVI-a BIFF va avea loc pe 2 septembrie, ora 19:30, la Cinema Muzeul Țăranului. După anunțarea câștigătorilor și acordarea premiilor oferite de Institutul Cultural Român va rula filmul The Truth, în regia lui Hirokazu Koreeda cu Catherine Deneuve și Juliette Binoche, ce a deschis Festivalul de la Veneția în 2019.
Detalii: BIFF
(22.08.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anca damian, bucharest international film festival 2020, calatoria fantastica a maronei film, films 4 kids biff

Opinii: