REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Box” și ”Lumea e a mea”, premierele românești la HBO, aprilie 2016


     Un boxer tânăr și o liceeană rebelă sunt eroii celor două premiere românești de la HBO.  Rafael Florea, absolvent al școlii de actorie conduse de Florin Șerban, și Ana Maria Guran, studentă la UNATC și câștigătoarea Premiului Gopo ”Tânără speranță”, duc bine cele două personaje principale.
Box, filmul regizat de Florin Șerban, (10, 11, 13, 14, 16, 26, 27 aprilie) este povestea unui june cu mușchi, îndrăgostit de o actriță matură și foarte feminină (Hilda Péter), care aplică în amor tactica din box – tatonare, răbdare, lovitură.  Când ești tânăr și plin de energie, ”lumea e a ta”, așa cum zice și eroina din filmul regizat de Nicolae Constantin Tănase. Lumea e a mea (24, 27, 30 aprilie) e povestea unei adolescente care ”se aruncă” în viață, cu impetuozitate. ”Eu o să fiu bine, orice ar fi”, zice ea și ridică un deget sfidător.
     În afară de aceste premiere, HBO reprogramează filme românești cu o bună audiență în lunile anterioare: Comoara, filmul scris și regizat de Corneliu Porumboiu, Acasă la tata, debutul regizoral în lungmetraj al lui Andrei Cohn, thrillerul Un etaj mai jos, regizat de Radu Mutean, Autoportretul unei fete cuminți, debutul regizoral în lungmetraj al Anei Lungu, și thrillerul politic De ce eu?, regizat de Tudor Giurgiu.
Ca de obicei, HBO are în programul din aprilie premiate scurtmetraje românești și documentare: Colecția de arome, regizat de Igor Cobileanski, Filmul de la capătul lumii, regizat de Gheorghe Preda, Scor alb, regizat de Marius Olteanu, și Cinema, mon amour, documentarul realizat de Alexandru Belc.
Detalii: hbo.ro
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: box film, lumea e a mea film, premiere romanesti la hbo, program hbo aprilie 2016

Opinii: