REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmActrițele din „Lumea e a mea”


     Lumea e a mea, debutul în lungmetraj al lui Nicolae Constantin Tănase, după un scenariu de Raluca Mănescu, lansează carierele a trei actrițe tinere.
     Este vorba despre Ana Maria Guran, Oana Rusu și Ana Vatamanu, care au fost alese în urma a unui casting ce a durat două luni și care, la momentul acela, erau toate încă eleve. Regizorul spune că au avut peste 200 de fete înscrise la selecție, dar „le-am ales pe cele trei care aveau chimia cea mai bună între ele”.
    Ana Maria Guran, interpreta rolului principal, are 19 de ani și între timp a devenit studentă la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București (UNATC), secția Actorie. În timpul liceului, a format compania de teatru Zen a Colegiului Național „Nicolae Grigorescu” din Câmpina.
     Lumea e a mea, un film bulversant despre generația 2000, aduce în prim plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescentă care vrea multe de la viață: bani, valoare, influență, popularitate și respect. Despre personajul ei, tânăra actriță spune: „Larisa este sensibilă, rătăcită într-o lume care pare împotriva ei. Uneori, este propriul său dușman. Are multă energie interioară, are un suflet bun, dar este o persoană care calcă peste multe lucruri  pentru a înceta să mai sufere. Îmi place Larisa, mă face să vreau să urlu la ea și, în același timp, să o iau în brațe și să îi spun că totul va fi bine”.
     Ana Vatamanu și Oana Rusu joacă rolurile prietenelor Larisei, Olimpia și Aurora. „Ne-am dezvoltat personajele cu ajutorul regizorului, dar ne-am și ajutat între noi, completându-ne. Aș vrea să mai joc în filme și să dau admitere la UNATC”, spune Ana, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” din București.
     Oana Rusu are 17 ani, este născută în Chișinău și studiază la Colegiul de Arhitectură „I. N. Socolescu” din București. Este fostă membră a trupei de teatru Brainstorming, iar rolul Aurorei din Lumea e a mea este prima ei întâlnire serioasă cu actoria: „În timp ce ne documentam pentru film, am fost martora unor bătăi între fete de liceu, cam ca cele din film. Restul, prieteniile și îndrăgostelile, știm toți că sunt pe bune, iar determinarea asta a Larisei de a fi iubita unui anume băiat o are orice adolescentă”, spune Oana.
     Distribuția este completată de Florin Hrițcu și Iulia Ciochină, nominalizată la Premiile Gopo pentru rolul din Drumul Taberei (omnibusul Love Bus).
     Lumea e a mea se lansează în cinematografele din România pe 23 octombrie, fiind o coproducție Libra Film și deFilm, realizată cu sprijinul UNATC – Atelier de Film, Digital Cube, Videolink, UCIN, UNATC, Raza Studio, Cityplex, DSG, Villa Kult.
 

 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana maria guran, ana vatamanu, lumea e a mea film, nae tanase, oana rusu

Opinii: