REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Aproape 3.000 de spectatori la deschiderea TIFF.15


     Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai - 5 iunie), ajuns la ediția cu numărul 15, s-a deschis oficial vineri seara la Cluj, cu Piața Unirii Open Air arhiplină la premiera mondială a celui mai recent film regizat de Nae Caranfil, 6,9 pe scara Richter.
     Circa 3.000 de spectatori au urmărit gala prezentată de Tudor Giurgiu, președintele festivalului, spectacolul cu toboșari și acrobații aeriene al francezilor de la Transe Express și comedia savuroasă a lui Caranfil. Un nou spectacol Transe Express, de data aceasta cu efecte pirotehnice, este programat la Castelul Banffy de la Bonțida, pe 28 mai, de la 20.30.
     La seara de gală a fost prezentă și echipa filmului 6,9 pe scara Richter: Nae Caranfil și actorii Laurențiu Bănescu, Miruna Biléi, Maria Obretin. Regizorul se va întâlni cu publicul sâmbătă, 28 mai, de la ora 17.00, la TIFF Lounge, în Piața Unirii, moderator fiind jurnalistul Mihnea Măruță. Mihai Chirilov (director artistic TIFF) a făcut câteva scurte recomandări din program, printre care filmul-cult al lui Martin Scorsese în copie restaurată, Taxi Driver, și Sieranevada, al lui Cristi Puiu, în premieră națională la Cluj.
Vedetele serii au fost cei cinci protagoniști ai campaniei de imagine TIFF.15, care au sosit la gală costumați în personajele interpretate în spoturi.
     De asemenea, au fost prezentate câteva dintre locațiile și evenimentele speciale de anul acesta – printre acestea, Castelul de la Gilău, Someș Open Air, Urania Palace, Weekend la Castel și cine-concertele de la Casa de Cultură a Studenților și surprizele de la Casa TIFF.
     Detalii: Tiff.ro
(28.05.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 6.9 on the richter scale film, 6.9 pe scara richter film, dechidere tiff, mihai chirilov, premiera mondiala, tiff 2016, tudor giurgiu

Opinii: