REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmWeekend la Castel la TIFF 2016: circ, vrăjitoare și muzică


     Un controversat horror mut din anii 20, acompaniat live de un artist islandez și o orchestră, și un documentar fascinant despre lumea circului, pe muzica celor de la Sigur Rós, sunt câteva dintre surprizele programului Weekend la Castel, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie).
     În primul weekend de festival, ziua Castelul Banffy de la Bonțida va fi teren de joacă și spațiu pentru ateliere creative și spectacole pentru copii, în timp ce serile sunt rezervate proiecțiilor și concertelor.
     Sâmbătă, 28 mai, de la 21.45, va fi proiectat documentarul The Show of Shows (Benedikt Erlingsson), despre un secol de vodeviluri, spectacole de circ, bâlciuri și carnavaluri, va rula în premieră la TIFF. Pe fundal, o coloană sonoră emoționantă compusă de basistul Georg Holm și bateristul Orri Páll Dýrason de la Sigur Rós, în colaborare cu compozitorul Hilmar Örn Hilmarsson și chitaristul Kjartan Dagur Hólm. Sigur Rós va cânta live la Cluj în iulie, tot la Castelul Banffy de la Bonțida, la Electric Castle Festival.
     Tot din Islanda vine și muzica ce acompaniază duminică, 29 mai, de la 21.45, cine-concertul Häxan: Witchcraft Through the Ages. În atmosfera gotică a Castelului, muzica originală a artistului islandez Bardi Johansson, interpretată de o orchestră simfonică dirijată de Simona Strungaru, va însoți live, într-un concert spectaculos, producția neobișnuită din 1922.
     Luni, 30 mai, de la 22.00, Bardi Johannsson vine și la Casa TIFF, cu un DJ set în cadrul căruia va mixa imagini și coloane sonore proprii.
     Detalii: Facebook // Tiff.ro // Bilete


Galerie Foto

Cuvinte cheie: castelul banffy, cine-concert cluj, häxan: witchcraft through the ages film, the show of shows film, tiff 2016

Opinii: