REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



TIFF Music Nights la Urania Palace, Cluj 2016


     Timp de o săptămână, Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie) va anima unul dintre cele mai noi spații culturale ale Clujului, Urania Palace, cu muzică bună și nume sonore de pe scena rock și electro contemporană, sub umbrela TIFF Music Nights.
     Casa TIFF va găzdui, la rândul ei, seri de jazz, rock, electro și DJ set-uri spectaculoase, iar Alexandrina va celebra 10 ani de concerte la Casa de Cultură a Studenților. Biletele pot fi cumpărate în avans pe www.biletmaster.ro.
     Șase trupe românești și un DJ polonez considerat unul dintre cei mai interesanți artiști electro emergenți, Baasch, sunt capetele de afiș pentru TIFF Music Nights, în noua locație Urania Palace (str. Horea, nr. 4). Așadar, serile, de la 21.00, spectatorii vor asculta live câteva dintre cele mai apreciate trupe din muzica alternativă românească: The Mono Jacks (28 mai), Byron (29 mai), Șuie Paparude (1 iunie) cu formația Orkid în deschidere, Omul cu Șobolani (2 iunie), Urma (3 iunie) și Vița de Vie (4 iunie), alături de Baasch (Polonia) și Baba Dochia (31 mai).
     La Casa TIFF, concertele vor începe la ora 22.00. Sâmbătă, 28 mai, va deschide seria Garbanotas Bosistas, o trupă de rock neo-psihedelic din Vilnius, Lituania, iar intrarea va fi liberă. Pentru seara de duminică, 29 mai, Coma pregătește un concert unplugged.
     Versatil și cu o viziune aparte, lansat sub numele Bang Gang și descris drept una dintre cele mai enigmatice apariții recente de pe scena islandeză, Bardi Johannsson vine la Casa TIFF luni, 30 mai, cu un DJ set în cadrul căruia va remixa imagini și coloane sonore compuse de el.
     De Beren Gieren, un nume ce capătă rezonanță printre iubitorii de muzică jazz din Europa, este un trio acustic-electronic olandez-belgian remarcat pentru sunetul unic, experimental, și complexitatea compozițiilor. Clujenii îi vor asculta marți, 31 mai, la Casa TIFF. Americanii de la A Hawk and a Hacksaw vor anima Casa TIFF pe 1 iunie, de la 22.00, cu hituri energice inspirate de muzica lăutărească și cea tradițională românească. Unul dintre albumele trupei, The Way the Wind Blows (2006), a fost înregistrat cu Fanfara Zece Prăjini.
     O experiență cu totul specială va fi întâlnirea cu o trupă nouă și cu stilul ei aparte, Rough Romanian Soul, o reinterpretare originală a muzicii tradiționale românești. Zmei3, formația de români care a cucerit scena de jazz berlineză, va cânta la Casa TIFF pe 2 iunie.
     Detalii: Tiff.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: casa tiff, concerte tiff, muzica romaneasca, tiff 2016

Opinii: