REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



TIFF 2016: Cine-concerte pentru „Odiseea spațială” și „Umbrele strămoșilor uitați”


     Două filme regizate de Stanley Kubrick și Sergei Paradjanov vor fi acompaniate de muzică originală în cine-concerte aduse pentru prima dată în România, iar un artist finlandez cu totul aparte, Kimmo Pohjonen, vine la Cluj cu un spectacol unic.
     Casa de Cultură a Studenților (CCS) va fi gazda câtorva dintre evenimentele speciale ale celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie), primele bilete fiind puse în vânzare pe www.biletmaster.ro începând din 4 martie 2016.

Program:
Cine-concert: Zone Libre revisite 2001
Duminică, 29 mai, 19.00 - Casa de Cultură a Studenților
Un proiect muzical ambițios și inedit, care a presupus remixul unei capodopere a genului SF, 2001: O odisee spațială (1968), în regia lui Stanley Kubrick. Fostul chitarist al trupei Noir Désir, Serge Teyssot-Gay, și bateristul Cyril Bilbeaud formează duo-ul Zone Libre, recunoscut deja pentru experimentele rock și rap, coloane sonore (Gainsbourg) și acompaniament original pentru filme mute ca Nosferatu, Cabinetul doctorului Caligari, Tabu sau Dr. Jekyll and Mr. Hyde.

Concert Kimmo Pohjonen
Luni, 30 mai, 20.00 - CCS
Un artist excepțional, faimos pentru concertele memorabile susținute la un instrument al cărui sunet l-a revoluționat - acordeonul, finlandezul Kimmo Pohjonen revine în România, la TIFF, după concertul din 2014 de la Festivalul de Jazz de la Gărâna.
 
A Hawk and a Hacksaw
Acompaniament live pentru Umbrele strămoșilor uitați, regizat de Sergei Paradjanov.
Marți, 31 mai, 20.00 – CCS
Miercuri, 1 iunie, 22.00 – Casa TIFF


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 2001 a space odyssey film, concerte tiff 2016, odiseea spațială film, shadows of forgotten ancestors film, umbrele strămoșilor uitați film

Opinii: