REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmRecomandările pentru primul weekend TIFF 2016


     Festivalul Internațional de Film Transilvania se deschide astăzi, 27 mai, cu premiera mondială a filmului 6,9 pe scara Richter, care va fi proiectat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, de la 21.45, în prezența lui Nae Caranfil.
     Gala de deschidere care va preceda proiecția va începe la 20.45 și va include, printre alte surprize, un spectacol inedit cu acrobații la înălțime al renumitei trupei franceze Transe Express.
     TIFF continuă în weekend cu un program încărcat de filme bune și evenimente speciale, inclusiv în cele 2 spații în aer liber – Piața Unirii Open Air și Someș Open Air. Programul complet se găsește în broșura TIFF.
     Printre recomandările primului weekend la TIFF sunt și evenimentele de la Castelul Banffy: atelierele și activitățile pentru copii, spectacolul celor de la Transe Express de sâmbătă seara, documentarul The Show of Shows și cine-concertul Häxan: Witchcraft Through the Ages.
     De asemenea, sâmbătă seară, pe 28 mai, astronautul român Dumitru Prunariu va fi prezent la Casa de Cultură a Studenților, la 18.30, la proiecția specială Operation Avalanche (regia Matt Johnson) și Opt zile în cosmos (regia David Reu), la 35 de ani de la primul său zbor în cosmos.
     Printre filmele proiectate în acest weekend vor fi Carol (regia Todd Haynes), iar fondurile obținute din vânzarea biletelor vor fi donate către Hospice Casa Speraței, retrospectiva Sion Sono, Nelly’s Adventures (regia Dominik Wessely) în cadrul EducaTIFF (29 mai, ora 11.00, Cinema Florin Piersic) și MR. GAGA (regia Tomer Heymann).
     O versiunea remontată a Odiseei spațiale a lui Stanley Kubrick, pe muzica originală a duo-ului Zone Libre, va putea fi urmărită într-un cine-concert unic, Zone Libre Revisite 2001, duminică, de la 19.00, Casa de Cultură  a Studenților
     În plus, primele zile de festival vor aduce și o serie de concerte, cu trupe românești - The Mono Jacks (sâmbătă, 28 mai), Byron (duminică, 29 mai) și Coma (duminică) –, precum și concertul trupei neo-folk din Lituania Garbanotas Bosistas (intrare liberă).
     Detalii: Tiff.ro
(27.05.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 6.9 pe scara richter film, concert tiff 2016, dumitru prunariu, nae caranfil, recomandari tiff, sahia film, tiff 2016

Opinii: