REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAgora Nomadă, în cartierele Colentina și Titan


     Agora Nomadă este o serie de evenimente care își propun să activeze temporar spații publice din cartierele bucureștene prin evenimente pop-up. Locuitorii din cartiere sunt invitați să participe, de-a lungul zilei, la o serie de activități care aduc în centrul atenției cartierul și modul în care oamenii se pot implica în evoluția sa.
     Agora este amenajată folosind Pop-up Event Kit, un sistem care permite transformarea rapidă a oricărui spațiu urban în gazda unui eveniment.
     Pe 8 și 9 octombrie Agora Nomadă ajunge în Colentina (Parcul Plumbuita) și Titan (intrarea principală de la metrou) cu o expoziție despre evoluția cartierului, un atelier de desen pentru copii, o discuție deschisă despre puterea comunității și o proiecție de film despre orașe.
     În ambele zile, începând cu ora 12:00, Pop-up Event Kit se deschide pe spațiul public cu expoziția despre povestea fiecărui cartier concepută de studioul de design RIZI.
     După ora 16:30, copiii sunt invitați să își deseneze și să coloreze cartierul. De la 17:00, asociația Funky Citizens va deschide discuția cu locuitorii despre cum pot participa activ la deciziile care le influențează mediul de viață, iar arhitecții Alina Rizescu și Mihnea Simiraș vor prezenta exemple de proiecte realizate cu ajutorul comunităților de vecini. 
     Serile se vor încheia cu proiecțiile UrbanEye Film Festival care vor începe la ora 19:00. Sâmbătă, în Colentina, va fi proiectat documentarul The Human Scale (Danemarca, 2013, 86 min) care urmărește cum se dezvoltă orașele lumii, de la New York la Chongqing, și ce loc are omul în această evoluție. Duminica, în Titan, documentarul After the Factory (USA, 2012, 45 min) vorbește despre renașterea prin creativitate a două mari orașe industriale ale lumii: Detroit, USA și Lodz, Polonia. 
     Proiectul a fost finanțat de ARCUB în urma Acceleratorului de Idei – Open Lab, din cadrul strategiei Bucuresti2021.
     Detalii: Facebook
(06.10.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: agora nomada, film documentar, spatiu public, urban eye film festival, urbanistica

Opinii: