REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



“Acasă, My Home” a câștigat Marele Premiu la DOK.fest Munchen


     Acasă / Acasă, My Home, filmul de debut al regizorului Radu Ciorniciuc, a câștigat Marele Premiu al DOK.fest Munchen (VIKTOR Main Competition DOK.international).  
     Radu Ciorniciuc (regizor și co-director de imagine), Lina Vdovîi (scenarist) și Mircea Topoleanu (co-director de imagine) au urmărit și documentat vreme de patru ani experiențele familiei Enache: de la o viață în completă armonie cu natura, în Delta Văcărești, la traiul plin de provocări din jungla urbană a capitalei, după ce spațiul care le-a fost casă a devenit arie naturală protejată - Parcul Natural Văcărești. Filmul spune povestea provocărilor pe care membrii familiei Enache le-au înfruntat împreună.
     În același timp, beneficiind de ajutorul unor voluntari și al unor organizații umanitare, echipa filmului a desfășurat un proiect social menit să le ofere membrilor familiei Enache acces la educație și sănătate.
    Filmul poate fi văzut în curând online în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cracovia (competiția internațională Krakow Film Festival - online între 31 mai - 7 iunie) și în competiția internațională Thessaloniki Documentary Festival (online în perioada 19 -28 mai).
Detalii: Proiectul Acasă
 
(18.05.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: acasa my home film, dok.fest munchen, film documentar, radu ciorniciuc

Opinii: