REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAdrian Titieni și Adrian Sitaru, invitați la Centenarul Filmului Românesc, la Dej și Bistrița


     Caravana Centenarului Filmului Românesc continuă cu episoadele 94, 95 și 96 la Dej și Bistrița.
     Proiecția de la Dej va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie 2019, de la ora 17:00 și va fi găzduită în Sala Multimedia a Muzeului Municipal Dej.
     Spectatorii sunt invitați la proiecția filmului Kapitalism - Rețeta noastră secretă, în regia lui Alexandru Solomon.
     Caravana ajunge la Dej cu sprijinul: Primăria Municipiului Dej, Muzeul Municipal Dej, Iașul Centenar - Primăria Municipiului Iași.
     „În acest weekend, ne bucurăm de două întâlniri cu publicul de la Dej și Bistrița, cu doi invitați speciali. Ne apropiem de finalul proiectului și am strâns rândurile, ca să completăm harta filmică propusă la lansarea proiectului, în februarie 2018. Iașul, dincolo de festivalul de film SFR, a oferit, în colaborare cu Chișinăul, acest proiect, care scoate multe concluzii la suprafață - pe unele le știm bine, legate de marele ecran din țară. Lipsa acestuia, adesea, a făcut, cu atât mai mult, să întâlnim un public dornic de a vedea film românesc în condiții bune, cu dialog și întâlniri speciale”, precizează Andrei Giurgia, coordonatorul proiectului.
     Duminică, pe 24 noiembrie 2019, caravana Centenarului Filmului Românesc ajunge la Bistrița, cu doi invitați speciali: Adrian Titieni și Adrian Sitaru. Caravana se desfășoară în cadrul Nosa Film Festival Bistrița, cu filmul Și caii sunt verzi pe pereți (regia Dan Chișu), precum și cu o serie de scurtmetraje, trei dintre ele în regia lui Adrian Sitaru. Filmele vor fi vizionate la Cinematograful Dacia din Bistrița.
     Evenimentul este realizat cu sprijinul: Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud.
     Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
     Detalii:  100filme.ro // Nosa Film Festival Bistrița
 
Programul Centenarului Filmului Românesc la Bistrița

Duminică, 24 noiembrie, de la ora 15:00
Proiecție de scurtmetraje:
Valuri (regia Adrian Sitaru)
Farul (regia Ionuț Gaga, Bogdan Ilieșiu)
Șanțul (regia Adrian Silișteanu)
Dragă Moș Crăciun (regia Bogdan Ilieșiu)
Excursie (regia Adrian Sitaru)
Colivia (regia Adrian Sitaru)

Duminică, 24 noiembrie, de la ora 17:30
Și caii sunt verzi pe pereți (regia Dan Chișu)
(20.11.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian sitaru, adrian titieni, centernarul filmului romanesc, scurtmetraje romanesti, si caii sunt verzi pe pereti film

Opinii: