REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAdina Pintilie despre filmele românești de la BIEFF 2017


     Festivalul Internațional de Film Experimental București a început aseară, la Cinema Muzeul Țăranului Român, cu proiecția celei mai noi pelicule regizate de Alejandro Jodorowsky, Endless Poetry. Copel Moscu, directorul festivalului, și Adina Pintilie, directorul artistic, colaborează cu cele mai importante festivaluri de film experimental și au multe propuneri pentru cinefili, dar și pentru tinerii cineaști care vor să experimenteze. La ediția din acest an, a cărei temă este You Are Another Me,  sunt proiectate trei filme românești: I made You, I Kill You, realizat de Alexandru Bădeliță, Sisyphus 2.0., realizat de Luiza Pârvu și Toma Peiu, și The Story of Little Hans, realizat de Daniel Djamo.
     La gala de închidere va fi proiectat Manifesto, un film exeperimental al artistului Julian Rosefeldt, în care Cate Blanchett interpretează 13 roluri. Cele mai multe proiecții din programul BIEFF, la Cinema Muzeul Țăranului Român și Cinema Elvira Popescu, sunt deja sold out.
Detalii: bieff.ro
Imagine: Valeriu Ciubotaru
(29.03.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adina pintilie, bieff 2017, festivalul international de film experimental bucuresti, filme experimentale

Opinii: