REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmA apărut trailer-ul oficial al filmului „Secretul fericirii”


     A apărut trailer-ul oficial al filmului românesc Secretul fericirii, debutul regizoral al actorului Vlad Zamfirescu.
     Filmul va intra în cinematografe în 19 octombrie 2018.
     „Cu ceva ani în urmă”, spune Vlad Zamfirescu, „poate 20, poate mai mult, exista prejudecata că filmul românesc, cu foarte rare excepții, nu contează la nivel internațional. Că suntem la ani lumină de colegii noștri din Vest. Însă, în ultimii 10-15 ani, după Cannes, Berlin și toate celelalte, prejudecata asta s-a spulberat. Acum, în anii noștri, funcționează altă prejudecată: filmul românesc, cu rarisime excepții, nu prinde la public. Cred că și prejudecata asta e pe cale de dispariție. Putem să facem film bun, deștept, de public. Spectatorii pot decide dacă Secretul fericirii este o dovadă în sensul ăsta”, concluzionează regizorul.
     Filmul a fost prezentat în premieră mondială la TIFF 2018 (Selecție oficială, secțiunea Zilele filmului românesc) și a fost declarat câștigător la mai multe festivaluri internaționale de film, după cum urmează: Los Angeles Film Awards, SUA, 2018 (Best Duo: Vlad Zamfirescu & Theo Marton; Honorable Mention: Narrative Feature), Virgin Spring Cinefest, India, 2018 (Silver Award: Best Debut: Vlad Zamfirescu), Burgas International Film Festival, Bulgaria, 2018 (Selectat în competiția oficială, cu proiecție specială pe 23.07.2018). Lungmetrajul a fost selectat și în Competiția de Lungmetraj a Festivalului ANONIMUL IFF 2018.
     Secretul fericirii este o producție Movie Production Entertainment, iar producător este Cristina Dobrițoiu.
     Detalii: Secretul fericirii
 

 
(17.08.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: premiere romanesti, secretul fericirii film, vlad zamfirescu

Opinii: