REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Secretul fericirii” are premiera de gală joi, 18 octombrie


     Filmul românesc Secretul fericirii, cu Vlad Zamfirescu în rolul principal, va avea premiera de gală pe data de 18 octombrie, la Cinema Pro, începând cu ora 20:00, iar accesul publicului se va face pe bază de invitație.
     La premiera de gala va participa întreaga echipă, alături de producătorul Cristina Dobrițoiu și scenaristul filmului, Alexandru Popa.
     Secretul fericirii a avut aseară o proiecție specială pentru presă, urmată de o conferință la Teatrul Godot, din București, la care au participat o parte dintre actorii din distribuția filmului în frunte cu Vlad Zamfirescu acompaniați de producătorul Cristina Dobrițoiu și scenaristul Alexandru Popa. Evenimentul s-a dovedit a fi un bun prilej pentru jurnaliștii prezenți în sală să discute despre specificul acestui film în contextul românesc de astăzi și să descopere povestea de dinainte și de după a filmului, în cartea „Secretul fericirii”, romanul scris de același Alexandru Popa și prezentat jurnaliștilor după proiecția filmului.
     După vizionare, a luat cuvântul regizorul și actorul Vlad Zamfirescu care a explicat ce a însemnat pentru el această experiență cinematografică : „Am vrut să facem un film pentru public. Să aducem oamenii în sala la filme românești. Pentru mine e important ca filmul să aibă acel fir roșu despre care am învățat în școală. Dacă noi nu dăm esență filmului, cu alte cuvinte, dacă bunica ta nu a înțeles despre ce e vorba în film, atunci greșeala e la noi.”
     Scenariul filmului extrage, așa cum explică producătorul filmului, Cristina Dobrițoiu, trei pagini din roman, și le transpune într-un film de o oră și treizeci de minute.
     Secretul fericiri reprezintă debutul regizoral al actorului Vlad Zamfirescu și este o producție Movie Production Entertainment, iar producător este Cristina Dobrițoiu.
(17.10.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru popa, irina velcescu, secretul fericirii film, vlad zamfirescu

Opinii: