REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmA apărut Revista Film nr. 4/ 2014


Revista Film, editată de Uniunea Cineaştilor, are în sumar articole despre multele festivaluri de film din această vară şi Prim-Plan cu Florin Piersic Jr.

Aglomeraţia de evenimente este şi subiectul editorialului „Festival după festival”, scris de Dana Duma, redactorul şef al revistei. 
Pe coperta acestui număr este Florin Piersic Jr, care a surprins cu rolul din Q.E.D., regizat de Andrei Gruzsniczki. Despre cariera lui de cineast a vorbit cu Marilena Ilieşiu, pentru rubrica Prim-Plan. Un interviu special este şi cel realizat de Anca Ioniţă cu actriţa Anamaria Marinca
„Go West! Drumul speranţei” este dosarul din nr.4 al revistei, în care sunt articole semnate de Dana Duma, Marilena Ilieşiu, Cristian Tudor Popescu şi Bianca-Olivia Niţă. 
La rubrica „Cronica de film” sunt articole semnate de Călin Căliman, Dana Duma, Mihai Fulger, Marilena Ilieşiu. 
Tereza Barta semnează o corespondenţă despre Festivalul de Film de la Toronto, iar Cristina Corciovescu scrie despre Festivalul de Film de la Veneţia. Călin Stănculescu face o prezentare a filmelor din „Cofret Radu Gabrea”, o selecţie de nouă filme, lansată anul acesta la TIFF.  


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anamaria marinca, dana duma, florin piersic jr, revista film, uniunea cineastilor din romania

Opinii: