Pe fundalul violenței și sărăciei societății române în tranziție, un procuror, Dumitru „Mitică” Costa, este trimis într-un oraș minier pentru a investiga o crimă dintr-o mină." /> Aarc.ro - Prea târziu (1996)

Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de film



Prea târziu (1996)

Too Late


104 min. - Film politic - AP 12 - 27.09.1996


Sinopsis :

Pe fundalul violenței și sărăciei societății române în tranziție, un procuror, Dumitru „Mitică” Costa, este trimis într-un oraș minier pentru a investiga o crimă dintr-o mină.

Regie: Lucian Pintilie

Scenariu: Lucian Pintilie, Răsvan Popescu

Actori Principali: Răzvan Vasilescu, Cecilia Bârbora, Victor Rebengiuc


Galerie foto




Distribuție

Răzvan Vasilescu Costa Dumitru
Cecilia Bârbora Alina Ungureanu
Victor Rebengiuc
Vezi tot genericul

Producători

Studioul de Creație Cinematografică al Ministerului Culturii, MK2 Productions, La Sept Cinema, Canal+, Centrul Național al Cinematografiei din Franța, Les Productions Traversiere, Filmex România

Date de producție

Ecran lat, color 2809 m. 

Distribuitori

Transilvania Film

Festivaluri

Subiect

Pe fundalul violenței și sărăciei societății române în tranziție, un procuror, Dumitru „Mitică” Costa, este trimis într-un oraș minier pentru a investiga o crimă dintr-o mină. Autoritățile, de la conducerea minei până la prefectura județului îi pun obstacole în cale, de teama că un scandal public va pune în pericol singura sursă de venituri a văii, industria minieră. Mitică se stabilește în oraș, la topografa Alina, pe care o cunoscuse în mină și cu care începe o relație. După ce urmărește o pistă falsă, care îl duce la o persoană din serviciile secrete, stabilită în străinătate, Mitică își dă seama că ucigașul trăiește în mină și își omoară victimele pentru mâncare. Pentru a-l scoate din galerii, oprește ventilația și sigilează toate celelalte intrări, așteptându-l cu un efectiv al armatei la ieșirea din mină.

Trivia

  • Titlul de lucru: "Poarta raiului"
  • Selecţie oficială Cannes 1996
  • Fotografiile au fost realizate de Thomas Ciulei în timpul filmărilor
  • Andrei Gruzsniczki apare pe generic cu numele Andrei Moroșanu