Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismPopeasca (2017)

Popeasca (2017)

60 min. - Documentary - AG - 24.11.2017

Synopsis: She's 80, she's beautiful and she's everywhere. The most popular actress in Romania reveals her life, her loves and her struggles. The show must literally go on for her because she's never done, not even when time is against her.

Director: Stanca Radu

Writer: Stanca Radu

Stars: Stela Popescu


Photo Gallery:

  • Popeasca (2017)
  • Popeasca (2017)
  • Popeasca (2017)

Browse the entire gallery

Casting:

Stela Popescu
Margareta Pâslaru
Ştefan Bănică
Browse the entire cast and crew

Produced By

Dropia Film
TVR

Distributors

Ultraviolet Media

Storyline

Documentarul Popeasca propune o variantă de poveste a vieţii Stelei, creată prin montajul a trei tipuri de materiale: înregistrări din arhiva Televiziunii Române, cu scheciuri şi interviuri cu şi despre Stela, pornind din 1958 până în prezent; imagini audio-video din arhiva personală a actriţei şi filmări actuale cu Stela în diferite momente şi ipostaze. (TVR)

Soundtrack

  • Proiectat la Docuart 2017, Buzz Cee 2018. 

Trivia

Stanca Radu despre film:
”Ideea a fost mai degrabă o dorință mai veche de a o surprinde pe Stela așa cum e ea în viața de zi cu zi, ceea ce mulți au încercat sa speculeze în interviuri sau emisiuni, oferind o tentă dramatică povestii vieții ei. Însă în viziunea mea Stela este cea mai sinceră și senină persoană atât pe scenă cât și în viața personală și ăsta e un lucru ce merită dat mai departe. Pe de altă parte, în 2015 a împlinit 80 de ani și deși este arhiprezentă pe ecrane sau la teatru și asta de mai mult de 50 de ani, nu există niciun material cuprinzător despre ea.” (Docuart.ro)

Articles

Popeasca (2017) - Photo