REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPopeasca (2017)

60 min. - Documentar - AG - 24.11.2017

Sinopsis : La 80 de ani, Stela Popescu este o actriță activă și foarte cunoscută. Documentar realizat de nepoata ei, cu interviu filmat în 2015 și imagini din arhiva TVR.

Regie: Stanca Radu

Scenariu: Stanca Radu

Actori Principali: Stela Popescu


Galerie Foto:

  • Popeasca (2017)
  • Popeasca (2017)
  • Popeasca (2017)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Stela Popescu
Margareta Pâslaru
Ştefan Bănică
Vezi tot genericul

Producători

Dropia Film
TVR

Distribuitori

Ultraviolet Media

Subiect

Documentarul Popeasca propune o variantă de poveste a vieţii Stelei, creată prin montajul a trei tipuri de materiale: înregistrări din arhiva Televiziunii Române, cu scheciuri şi interviuri cu şi despre Stela, pornind din 1958 până în prezent; imagini audio-video din arhiva personală a actriţei şi filmări actuale cu Stela în diferite momente şi ipostaze. (TVR)

Soundtrack

  • Proiectat la Docuart 2017, Buzz Cee 2018. 

Trivia

Stanca Radu despre film:
”Ideea a fost mai degrabă o dorință mai veche de a o surprinde pe Stela așa cum e ea în viața de zi cu zi, ceea ce mulți au încercat sa speculeze în interviuri sau emisiuni, oferind o tentă dramatică povestii vieții ei. Însă în viziunea mea Stela este cea mai sinceră și senină persoană atât pe scenă cât și în viața personală și ăsta e un lucru ce merită dat mai departe. Pe de altă parte, în 2015 a împlinit 80 de ani și deși este arhiprezentă pe ecrane sau la teatru și asta de mai mult de 50 de ani, nu există niciun material cuprinzător despre ea.” (Docuart.ro)

Popeasca (2017) - Photo