Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismUn nou sezon KineDok powered by One World Romania


     Se lansează cea de-a cincea ediție a programului european KineDok powered by One World Romania cu trei proiecții eveniment ale multipremiatului documentar O femeie captivă în trei orașe din țară. Pe 9 mai filmul va rula în București, urmând să fie prezentat pe 10 mai la Muzeul de Artă Vizuală din Galați, iar pe 11 mai la Colegiul Național „Vlaicu Vodă" din Curtea de Argeș, unde proiecția va fi găzduită de către GHEPart. Proiecțiile sunt urmate de o discuție cu regizoarea Bernadett Tuza-Ritter, o cineastă independentă, specializată în filme de ficțiune și documentare ingenioase. Pentru primul ei documentar de lungmetraj, O femeie captivă, a obținut premiul HBO Creative Award for Innovative Approach la BIDF 2015 și o nominalizare la secțiunea de film documentar la European Film Awards 2018. De asemenea, filmul a fost desemnat câștigător de către Juriul Liceenilor la secțiunea Competiție din cadrul celei de a 12-a ediții a Festivalului One World Romania și a fost introdus în programele celor mai importante festivaluri internaționale de film documentar din Europa și din Statele Unite: Sheffield International Documentary Festival (2018), CPH-DOX (2018), One World Romania (2019), Sundance Film Festival (2018).
     Celălalt invitat special al lunii este regizorul Alexandru Solomon care va fi prezent pe 15 mai la Cinema Arta din Arad alături de Asociația CitiZenit, pentru proiecția filmului Ouăle lui Tarzan. Filmul său a fost nominalizat la Premiul pentru cel mai bun documentar la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary (2017), precum și la Premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun documentar (2018) și este de altfel cel mai popular titlu al lunii, fiind proiectat în cinci dintre locațiile KineDok.
     Lansarea noului sezon KineDok va avea loc în numeroase spații alternative din întreaga țară pe tot parcursul lunii mai: Arad (Asociația CitiZenit), Brăila (CineFeel), Cluj-Napoca (Fabrica de Pensule, Biblioteca Județeană „Octavian Goga”), Curtea de Argeș (Asociația pentru dezvoltare GHEPart), Galați (Muzeul de Artă Vizuală), Ploiești (Craft & Light), Reșița (Universitatea „Eftimie Murgu" - Muzeul Cineastului Amator), Timișoara (Aethernativ, Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Tudoran”).
     Detalii: KineDok

PROGRAMUL PROIECȚIILOR 1 - 31 MAI
O femeie captivă (Bernadett Tuza-Ritter, 2018)
- București, 9 mai
- Muzeul de Artă Vizuală Galați, 10 mai
- Colegiul Național „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeș, 11 mai
- Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, Cluj-Napoca, 23 mai
Regele Skate (Šimon Šafráne, 2018) – Aethernativ, Timișoara, 13 mai
- Craft & Light, Ploiești, 23 mai
Ouăle lui Tarzan (Alexandru Solomon, 2017)
- Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Tudoran”, Timișoara, 15 mai
- Cinema Arta, Arad, 15 mai
- Universitatea „Eftimie Murgu” - Muzeul Cineastului Amator, Reșița, 18 mai
- Aethernativ, Timișoara, 20 mai
- Parcul feroviarilor, Cluj-Napoca, 24 mai
Când vine războiul (Jan Gebert, 2018) – Muzeul de Artă Vizuală Galați, 16 mai
Martorii lui Putin (Vitaly Mansky, 2018)
- Hidden – Green Floreasca, București, 16 mai
- Cinefeel, Brăila, 24 mai
Fotbal infinit (Corneliu Porumboiu, 2018) - Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Tudoran”, Timișoara, 22 mai
- Muzeul de Artă Vizuală Galați, 23 mai
Exit (Karen Winther, 2018) - Aethernativ, Timișoara, 27 mai
Frații (Aslaug Holm, 2015)
- Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Tudoran”, Timișoara, 29 mai
- Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, Cluj-Napoca, 30 mai

Comments: