REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFotbal infinit (2018)

Infinite Football

70 min. - Comedie Documentar - - 09.03.2018

Sinopsis : Filmul pornește de la ideile unui funcționar local din Vaslui, Laurențiu Ghinghină, care are curajul să își pună întrebări despre regulile jocului de fotbal: de ce este terenul dreptunghiular? Să aibă voie jucătorii să alerge pe tot terenul? Există vreun raport intim între fotbal și viață?

Regie: Corneliu Porumboiu

Scenariu: Corneliu Porumboiu

Actori Principali: Laurențiu Ghinghină, Corneliu Porumboiu


Galerie Foto:

  • Fotbal infinit (2018)
  • Fotbal infinit (2018)
  • Fotbal infinit (2018)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Fotbal infinit (2018) Laurențiu Ghinghină
Corneliu Porumboiu
Vezi tot genericul

Producători

42km Film

Distribuitori

Voodoo Films

Trivia

  • Celebrul fost fotbalist Van Basten, militează de mai mulți ani pentru schimbarea regulilor jocului de fotbal, care „nu mai ține pasul cu vremurile”
  • Filmul a fost selectat în secțiunea Forum la Festivalul de Film de la Berlin 2018, unde a avut premiera mondială în 16.02.
  • La premieră a fost invitat Marco Van Basten, fost jucător la AC Milan, director tehnic la FIFA. 
Corneliu Porumboiu despre film:
„Toamna trecută un prieten bun din copilărie, Florin, mi-a povestit că fratele său, Laurențiu, a inventat un sport nou, schimbând regulile jocului de fotbal. O lună mai târziu am plecat în orașul meu natal, Vaslui, însoțit de o mică echipă de filmare, să aflu mai multe despre noul sport...”
„Tatăl meu a fost jucător de fotbal și mai apoi a devenit arbitru internațional, iar eu, la rândul meu, am făcut fotbal în adolescență, gândindu-mă că pot deveni profesionist. Pentru mine, să schimbi regulile jocului părea un soi de erezie. În același timp, m-a intrigat timpul îndelungat pe care-l petrecuse 
Laurențiu încercând să schimbe fotbalul”.
„Am vrut să știu mai multe despre istoria jocului lui - de la momentul în care i-a venit ideea și până în prezent. În spatele poveștilor lui mi-a dat seama că există un conflict între lege și libertate, o tematică ce m-a interesat întotdeauna”.
Van Basten despre fotbal:
”Fotbalul trebuie apărat! Împotriva abuzului sau a violenței, dar și împotriva numeroaselor greșeli ale arbitrilor”
„În aceste vremuri de progres și dezvoltare fără precedent, este absurd să stagnezi și să nu vrei să treci la un nivel superior. Orice activitate tinde spre progres, orice activitate tinde să-și perfecționeze produsul – cu excepția fotbalului. Inexplicabil” 
„Fotbalul trebuie să devină un sport mai curat  și mai corect”

 

Website

https://www.facebook.com/fotbalinfinit/
Fotbal infinit (2018) - Photo