Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism“Nowhere Special” și “Quo vadis, Aida?”, co-producții cu participare română, în premieră la Veneția


     S-a anunțat selecția ediției din acest an a Festivalului de Film de la Veneția, în cadrul căreia, pe lângă participarea lui Cristi Puiu ca membru al juriului internațional, România este prezentă prin co-producția Nowhere Special. Realizat în colaborare cu Italia și Marea Britanie, lungmetrajul regizat de Uberto Pasolini va fi prezentat în cadrul secțiunii competiționale Horizons (Orizzonti). 
     Directorul de fotografie al filmului este Marius Panduru, iar producătorul român este Cristian Nicolescu
     Inspirat din fapte reale, Nowhere Special prezintă viața unui tânăr de 35 de ani (James Norton), spălător de geamuri, care își dedică viața creșterii fiului său, asta după ce amândoi au fost abandonați de mama copilului, la puțin timp după naștere. Aflând că mai are trei luni de trăit, tatăl pornește în căutarea unei noi familii pentru băiat. 
     Același Cristian Nicolescu a co-produs și un alt film, Quo vadis, Aida? (r. Jasmila Zbanic), inclus și el în Orizzonti. Quo vadis, Aida? este o co-producție între nu mai puțin de opt țări (Bosnia și Herțegovina, Austria, Olanda, România, Germania, Polonia, Franța și Norvegia). 
Detalii: Variety
(29.07.2020)

Tags: cristian nicolescu, festivalul de film de la venetia 2020, marius panduru, nowhere special film

Comments: