Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



”Marocco”, un joc pentru adulți


     Bețișoare subțiri de lemn, care trebuie extrase cu atenție, delicatețe, abilitate, așa e marocco / mikado, joc pentru copii și adulți. Orice mișcare greșită produce reașezarea bețișoarelor și eliminarea jucătorului. Emanuel Pârvu a preluat regulile jocului marocco și le-a transpus în plan moral, construind o poveste care-i susține demersul în Marocco. Este al doilea film, după Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, în care cineastul se concentrează pe problemele morale dintr-o familie și vrea să facă un al treilea film în aceeași zonă.
     Un individ (Șerban Pavlu) reacționează exagerat într-un moment, are putere și bani și se folosește de ele. Acțiunile și vorbele lui au consecințe neașteptat de grave, ceea ce produce o analiză interioară și repoziționare în conflict. Numai că ceea ce s-a făcut e bun făcut, faptele se rostogolesc ca un bulgăre care crește, iar Pârvu găsește un final compensator (karma).
     Credibilitatea poveștii e dată de jocul actoricesc - Șerban Pavlu, Crina Semciuc, Tania Filip, Emilia Popescu, Vlad Brumaru și tinerii Ana Indricău și Tudor Cucu-Dumitrescu.
Scenariul e scris de Emanuel Pârvu, care semnează și regia, și Alexandru Popa, iar Silviu Stavilă e director de fotografie.
     Pelicula Marocco este produsă de Miruna Berescu pentru FaMart și Bogdan George Apetri pentru The East Company, cu sprijin CNC și Televiziunea Română.

Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu

Tags: crina semciuc, emanuel parvu, famart productions, marocco film, mikado film, miruna berescu, serban pavlu

Comments: