Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



“Câinele japonez”, propunerea României la Premiile Oscar 2015


     "Câinele japonez", debutul în lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu, este propunerea României la ediția din 2015 a premiilor Oscar 2015, la categoria "Cel mai bun film străin".


     Juriul care a ales ca lungmetrajul regizat de Tudor Cristian Jurgiu să reprezinte România la Premiile Academiei Americane de Film a fost format din critici și istorici de film:  Magda Mihailescu, critic de film, Cristina Corciovescu, critic și istoric de film, Mihai Chirilov, critic de film, director artistic al Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), Dana Duma, critic și istoric de film, Eugenia Voda, critic de film și realizator TV,  Irina Margareta Nistor, critic de film, și Iulia Blaga, critic de film.
Câinele japonez este o producție Libra Film, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al HBO Romania și al Programului MEDIA al Uniunii Europene. Scenariul filmului este scris de Ioan Antoci, Gabriel Gheorghe, Tudor Cristian Jurgiu, iar rolurile principale aparțin actorilor Victor Rebengiuc și Șerban Pavlu.
     Filmul a luat premiul pentru "Cel mai bun regizor debutant" la Festivalul de Film de la Varșovia 2013, dar și Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut la TIFF 2014.


Tags: cainele japonez, lungmetraj romanesc, premiile oscar, serban pavlu, tudor cristian jurgiu, victor rebengiuc

Comments: