Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Lansarea serialului online „CASTiNG”


     CASTiNG  este un nou serial online de comedie, lansat gratuit pe YouTube și produs independent de DIUD, despre aventurile a patru prietene, actrițe de profesie, în căutarea succesului.
     De-a lungul celor 8 episoade, Gina (Olimpia Melinte), Carmen (Andreea Șovan), Miss (Romina Sehlanec) și Vali (Ana Udroiu) recurg la modalități creative de a face față eșecurilor profesionale și provocărilor vieții cotidiene. Sunt gata să întoarcă lumea cu susul în jos, trecând printr-un spectru larg de situații: sensibile, ilare și uneori chiar ilegale. Regia primelor 8 episoade a fost realizată de 6 regizori tineri, Millo SimulovAndrei Gheorghe, Florin Babei, Iliana Dumitrache, Roxana Andrei și Andrei Ion, în timp ce scenariul a fost scris de cele patru actrițe care interpretează rolurile principale.
     Lansarea CASTiNG a avut loc pe 13 decembrie la Apollo 111 Barul, când cele patru actrițe și doi dintre regizori ne-au povestit mai multe despre serial.
     „Din punct de vedere regizoral, l-am tratat ca pe un film pentru UNATC […], dar da, trebuie să ținem cont că spectatorii se vor uita la un laptop și nu pe un ecran mare, că vor putea întotdeauna să dea stop și, de fapt, ce-ți doresc nu e numai să-ți dea click să se uite la generic, ci să-ți dea subscribe la canal și, eventual, să se uite la toate episoadele,” spune Roxana Andrei.
 
 
     Cu cele patru actrițe am vorbit despre personajele lor, despre cum au lucrat la scenariu și cât de mult s-au inspirat din propriile povești de la casting-uri.
     „Gina este cea mai bezmetică dintre cele patru, cea mai visătoare și cea mai îndrăgostită de viață și de meserie,” spune Olimpia Melinte despre personajul său. Pe colegele ei le-a cunoscut anul trecut, când s-au întâlnit prima dată pentru repetiții și pentru scenariu, la care au lucrat șase, șapte luni constant.
 
 
     „Carmen îndeplinește funcția de lider al grupului. Este o tipă sexy și empowering, care vrea să ajungă la Hollywood,” spune Andreea Șovan despre personajul ei. „E inspirat din fapte cât de cât reale în sensul că noi am documentat experiențele noastre la casting, ale prietenilor noștri, ale cunoscuților,” mai spune actrița despre scenariu.
 

     „Vali este o fată care a venit din Londra și care nu-și găsește locul. […] Se reîntâlnește cu prietenele ei din facultate și cumva grupul acesta îi oferă un nou scop,” spune Ana Udroiu. Scenariul a fost redactat de Ana, pe baza discuțiilor și notițelor din timpul ședințelor de lucru.
 
 
     Despre personajul său, Romina Sehlanec spune: „Miss este o fată venită de la țară, care a lucrat foarte mult și încearcă foarte greu să devină actriță. Nu se lasă, crede că dacă va scrie foarte multe proiecte, dacă va lucra cu foarte mulți copii, va reuși să-și facă și meseria. Este veselă, ca și mine de altfel, și nu se lasă niciodată înfrântă.”
 

     „Au fost 28 de zile de filmare, dar jumătate din producție a fost partea de post-producție, am muncit mult la promovare și la montaj. Provocarea a fost că a trebuit să tragem 30 de pagini în 3 zile, […] dar nu cred că a fost așa problematic și a ieșit foarte bine,” spune Andrei Gheorghe, regizor și producător al serialului. 
 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu

Tags: andrei gheorghe, casting serial, casting serial online, diud film, millo simulov, olimpia melinte, roxana andrei

Comments: