Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Docuart 2018


     Festivalul de Film Documentar Românesc Docuart a devenit o platformă complexă de promovare a acestui gen cinematografic, cu un moment festivalier competițional, cu caravane prin țară, ateliere de film și fotografie documentară, worshop-uri și programe de recuperare a arhivelor. Ediția a VII-a a avut sloganul ”Sparge bula!”, un îndemn la nonconformism și asumarea realității.
     Docuart 2018 a avut o selecție competițională din România și Republica Moldova, atelier de fotografie la Târgu Jiu, finalizată cu o expoziție la Muzeul Țăranului Român, cursuri de film, caravane în diferite orașe, promovarea producțiilor UNATC pe platforma Docuart, Focus Sabina Pop. Premiile Docuart au fost acordate de un juriu alcătuit din Pavel Cuzuioc, Șerban Georgescu, Thomas Ciulei. Filmele premiate au circulat cu Caravana Docuart, care a ajuns și la Timișoara, ca parte din programul StudentFest, organizat la Universitatea de Vest.
     La gala de deschidere a festivalului, a fost proiectat documentarul Caisă, în prezența regizorului Alexandru Mavrodineanu și a antrenorului Dumitru Dobre.
     Dezbaterea ”Cenzură versus corectitudine politică” a adus laolaltă cineaști și jurnaliști, discuția fiind moderată de Mirona Radu. Atelierul de film, al cărui curator este regizoarea Mirona Radu, a cuprins cursul de Istoria Cinema-ului, susținut de criticul de film Anca Grădinariu, unul dintre selecționerii festivalului, alături de Cristi Mărculescu și regizorul Max Ciorbă.
     De curând, s-a lansat și Cinemateca Docuart, un ambițios proiect de recuperare a filmelor de arhivă, susținut de Daniela Apostol, directoarea festivalului.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Monatj: Radu Georgescu
 


Photo Gallery


Video Gallery:

Tags: asociatia docuart, daniela apostol, docuart 2018, festivalul de film documentar romanesc docuart

Comments: