REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Se lansează Cinemateca Docuart


     Cinemateca Docuart este un program nou cinematografic care debutează cu o primă proiecție luni, 17 decembrie 2018, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților din București.
     Inițiativa își dorește să readucă publicul spectator în contact cu documentarul românesc printr-o serie de proiecții lunare. Scopul lor este, totodată, acela de a revitaliza activitatea cinematografică a Casei de Cultură a Studenților București, de a media întâlniri între profesioniștii din domeniul artei cinematografice și studenți cinefili și de a contribui la formarea unei culturi cinematografice în rândul tinerilor.
     Piepturi goale și buzunare pline este prima proiecție programată pe 17 decembrie. În regia lui Cornel Mihalache, lungmetrajul reia subiectul decembrie ’89 și urmărește o perspectivă obiectivă a evenimentelor cu ajutorul unor filmări rare ale cameramanilor prezenți și ale arhivei televiziunii naționale.
     „Eu vreau să ştiu şi să spun mai departe, telespectatorilor (asta cred că e menirea mea), ce s-a întâmplat în cadrul acestui fenomen care se cheamă Decembrie 1989 în România. Cred că el cuprinde conspiraţie şi diversiune, revoltă şi crimă, revoluţie şi contrarevoluţie, represiune şi manipulare, lovitură militară şi euforie populară. Toate pe rând şi toate amestecate. Cred că a fost o crimă de stat. Şi că adevărul despre revoluţie, ascunde, de fapt, această crimă de stat”, afirmă regizorul filmului, Cornel Mihalache.
     Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul.
     Intrarea la eveniment este liberă.
     Programul este realizat de Casa de Cultură a Studenților București împreună cu Asociația Docuart și cofinanțat Ministerul Tineretului și Sportului.
     Detalii: www.docuart.ro
(14.12.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: casa de cultura a studentilor bucuresti, cinemateca docuart, cornel mihalache, ministerul tineretului si sportului, piepturi goale si buzunare pline film

Opinii: